Privacyverklaring

Privacyverklaring

Graag informeren we je op transparante wijze over de manier waarop we omgaan met je persoonsgegevens.

Wij zijn verantwoordelijk voor je persoonsgegevens

Rijles Zonder Stress is verantwoordelijk voor de verwerking van je persoonsgegevens en vindt een zorgvuldige omgang met je persoonsgegevens zeer belangrijk. Dit betekent onder meer dat we vertrouwelijk met je persoonsgegevens omgaan, dat we passende beveiligingsmaatregelen hebben genomen om je persoonsgegevens te beschermen tegen verlies, ongeautoriseerde toegang of diefstal en dat we gegevens zullen verwijderen indien we deze niet meer nodig hebben voor de uitvoering van onze werkzaamheden en analyses om deze werkzaamheden te verbeteren.

De momenten waarop we je persoonsgegevens ontvangen

We ontvangen persoonsgegevens van je wanneer je:

  • contact met ons opneemt, bijvoorbeeld om je interesse in onze rijopleidingen kenbaar te maken en wanneer je daadwerkelijk klant wordt / bent bij één van onze Rijles Zonder Stress-vestigingen
  • contact met ons opneemt, bijvoorbeeld om je interesse kenbaar te maken om je als franchisenemer (rijintructeur) bij onze organisatie aan te sluiten of wanneer je franchisenemer bij ons wordt / bent.

Je kunt o.a. contact met ons opnemen of je direct bij ons aanmelden via onze online contactformulieren, telefoon, e-mail, chat en andere (online) communicatiekanalen. Op dat moment deel je persoonsgegevens met ons, zoals je naam, woonplaats, e-mailadres en telefoonnummer. Deze gegevens gebruiken we om contact met je op te kunnen nemen.

Wanneer je je als (potentiële) klant of franchisenemer bij ons aanmeldt, vragen wij je om deze gegevens aan te vullen met de gegevens die noodzakelijk zijn om de uitvoering van onze diensten mogelijk te kunnen maken.

Daarnaast kunnen wij de gegevens verwerken die je online met ons deelt. Denk bijvoorbeeld aan gegevens die zijn af te leiden uit jouw online gedrag en uit social media. Deze gegevens gebruiken we om je gerichte en relevante informatie aan te kunnen bieden en/of te kijken wie er in een bepaalde regio belangstelling heeft voor Rijles Zonder Stress.

Deze Privacyverklaring heeft betrekking op Rijles Zonder Stress Franchise B.V. en alle afzonderlijke Rijles Zonder Stress-vestigingen in Nederland (onze franchisenemers).
Deze is van toepassing op het gebruik van persoonsgegevens door Rijles Zonder Stress en onze website https://rijleszonderstress.nl.

We gebruiken je persoonsgegevens voor het behalen van onze missie

Rijles Zonder Stress wil iedereen zelfstandig, veilig en vol zelfvertrouwen op weg helpen in het verkeer. Daarom biedt Rijles Zonder Stress moderne rijopleidingen aan voor iedereen die zeker op weg wil: jong en oud, mét of zónder rijbewijs.

Wij gebruiken je persoonsgegevens om:

  • contact met je op te kunnen nemen
  • uitvoering van onze diensten mogelijk te kunnen maken
  • onze administratie effectief te kunnen voeren
  • onze diensten te kunnen testen en optimaliseren (o.a. via marktonderzoek)
  • onze marketing te kunnen testen en optimaliseren (o.a. website analyse, delen en/of inloggen via social media mogelijk maken)
  • jou gerichte en relevante informatie aan te kunnen bieden
  • te kunnen voldoen aan (wettelijke) financiële en fiscale verplichtingen.

We verwerken alleen de persoonsgegevens die voor bovenstaande doeleinden noodzakelijk zijn en bijdragen aan onze missie.

Wij gebruiken je gegevens niet voor andere doeleinden

Rijles Zonder Stress verkoopt je persoonsgegevens niet aan derde partijen. Wel delen we soms persoonsgegevens binnen samenwerkingsverbanden als dat nodig is voor het uitvoeren van onze diensten. Daarnaast maken we in bepaalde gevallen gebruik van IT-systemen van leveranciers, waarbij het mogelijk is dat de leverancier ook toegang heeft tot het systeem waarop je persoonsgegevens worden verwerkt.

In alle gevallen zorgen wij ervoor dat deze derde partijen voldoen aan voldoende waarborgen op het gebied van privacy en beveiliging door middel van een verwerkersovereenkomst met deze derde partijen.

We bewaren je persoonsgegevens niet langer dan nodig

Je persoonsgegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Sommige gegevens worden bewaard omdat het op grond van een financiële en/of fiscale verplichting noodzakelijk is. In dat geval worden je gegevens zeven jaar bewaard. Na afloop van deze termijn zorgen wij ervoor dat je persoonsgegevens op zorgvuldige wijze worden verwijderd.

Je hebt verschillende rechten als het gaat om je persoonsgegevens

  • Je hebt het recht om een verzoek te doen tot inzage, correctie of verwijdering van je persoonsgegevens.
  • Je hebt het recht van verzet. Dit betekent dat je je kunt verzetten tegen het gebruik van je gegevens voor doeleinden, anders dan die puur noodzakelijk zijn voor de uitvoering van onze diensten.
  • Je hebt het recht om een klacht in te dienen over het gebruik van persoonsgegevens door Rijles Zonder Stress Franchise B.V. of afzonderlijke Rijles Zonder Stress-vestigingen (franchisenemers), zowel bij Rijles Zonder Stress Franchise B.V. als bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Als je een verzoek doet, beoordelen we allereerst of we je verzoek in behandeling kunnen nemen. We kunnen het verzoek niet in behandeling nemen als we je identiteit niet kunnen vaststellen of als je recentelijk (korter dan zes maanden geleden) een vergelijkbaar verzoek hebt gedaan.

Als we het verzoek in behandeling hebben genomen, zijn er een aantal situaties waarin wij het verzoek moeten weigeren. Wij zullen een verzoek bijvoorbeeld moeten weigeren als de bescherming van de rechten van derden zwaarder weegt. Dit kan voorkomen in gevallen dat je inzageverzoek ook de persoonsgegevens van andere personen bevat. Als we het verzoek afwijzen, zullen we schriftelijk motiveren waarom we niet aan het verzoek kunnen voldoen.

Het kan gebeuren dat je het niet eens bent met onze beslissing op een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering of verzet. In dat geval heb je ook het recht om een klacht neer te leggen bij de Autoriteit Persoonsgegevens: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/

Links naar websites van derden

Op onze website staan meerdere links naar websites van derde partijen. Wij willen je adviseren de Privacyverklaring te lezen van de website die je via onze website bezoekt. Wij kunnen geen verantwoordelijkheid dragen voor de manier waarop websites van derde partijen omgaan met je persoonsgegevens.

Cookies

Op onze website maken wij gebruik van cookies. Een cookie is een bestandje dat op je computer, tablet of telefoon wordt opgeslagen. Met behulp van een cookie kunnen we bijvoorbeeld het gebruik van de site voor jou gemakkelijker te maken, de kwaliteit van onze website testen, je gericht advertenties van onze campagnes laten zien of het mogelijk maken om een webpagina via social media te delen.

Wij maken op onze website gebruik van functionele, analytische en advertising cookies. Hieronder wordt per categorie uitgelegd wat deze inhouden en waarvoor we deze informatie gebruiken:

Functionele cookies

maken een correcte werking van onze website mogelijk. Zo zorgen ze bijvoorbeeld voor het correct functioneren van contactformulieren op onze website.

Analytische cookies

worden gebruikt om de kwaliteit en de effectiviteit van de website te kunnen testen en te optimaliseren.

Advertising cookies

maken het mogelijk om jou bepaalde advertenties uit onze campagnes te laten zien.

Social media cookies

maken handige extra’s mogelijk. Het gaat dan om bijvoorbeeld om een Google Maps-plattegrond met interactieve routebeschrijving, de ‘like’-knop van Facebook of de mogelijkheid om iets via social media te delen. Door deze cookies ‘weet’ de website die jij bekijkt, of je bij Google, Facebook of Twitter of ander social media kanaal bent ingelogd.

Hoe lang blijven de cookies op mijn computer, tablet of telefoon staan?

Functionele cookies worden na je bezoek van onze website(s) weer gewist. Analytische en advertising cookies worden niet automatisch gewist. Je zult ze dus zelf moeten verwijderen.

Zelf je voorkeuren beheren met ConsentCookie

Via de ConsentCookie button op onze website kun je ten aller tijde je voorkeuren controleren en indien gewenst wijzigen. Zo heb je volledig zelf de controle over welke online data wij van jou mogen gebruiken om onze diensten te optimaliseren.

Vragen?

Heb jij vragen of opmerkingen over onze Privacyverklaring of over hoe Rijles Zonder Stress omgaat met persoonsgegevens, dan kun je deze vragen richten aan:

Rijles Zonder Stress Franchise B.V.
t.a.v. de Directie
Brugakker 34-21
3704 LH Zeist

Je kunt je vragen natuurlijk ook per e-mail sturen: info@rijleszonderstress.nl o.v.v. Privacy

Wijzigingen Privacyverklaring

Wij behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in de Privacyverklaring. Controleer daarom regelmatig onze Privacyverklaring voor mogelijke wijzingen in ons beleid.

Versie 1.0